002 Aug 2017

Pregătiţi acasă un IMUNOSTIMULATOR natural şi puternic!

Remedii naturiste

by Maria Marian

În pragul iernii și în plin sezon al virozelor, ne îndreptăm spre farmacii în căutare de IMUNOSTIMULATOARE. Majoritatea din cele comercializate în farmacii conțin, pe lângă ingredientele naturale, o mulțime de aditivi chimici.

Știați că puteți evita componentele dăunătoare și să vă pregătiți un imunostimulator chiar acasă, din ingrediente naturale?

 Tonicul din BOABE DE SOC și MACEȘ este ideal pentru întărirea sistemului imunitar! Se pregătește în doar 25 de minute. Condimentele adăugate au rolul de a spori aroma fructului. De asemenea, ele au avantajul suplimentar de stimulare a circulației sanguine, menținând căldura corpului atunci când afară e rece.

Iată de ce INGREDIENTE aveți nevoie:

  • 450 g de boabe de soc proaspete
  • 450g de zahăr brun
  • 350 g de măceșe

MOD DE PREPARARE:

1. Decojiți boabele de tulpini, spălați-le și apoi zdrobiți-le

2. Puneți aceste boabe într-o tigaie, împreună cu zahărul

3. Lăsați compoziția să fiarbă până când se ajunge la o consistență siropoasă

4. Treceți conținutul printr-o sită și puneți-l într-o sticlă curată, închisă ermetic

5. Dizolvați 1-2 linguri de tonic într-o o cană de apă caldă.

Folosit în mod regulat, tonicul acționează ca metodă de prevenire a răcelii atunci când timpul este mai rece. De asemenea, această rețetă funcționează bine și cu alte fructe, cum ar fi murele și coacăze negre.

Acest bogat stimulent de culoare roșu închis este un adevărat depozit de vitamine A și C, precum și un remediu siropos delicios pentru prevenirea și tratarea tusei, răcelii și gripei, durerilor de gât și febrei.