027 Dec 2019

Tip nou de contraceptive orale pentru o periodă de 3 luni continuu

Sănătatea sexuală a femeii

by Maria Marian

Multe femei nu știu că atunci când folosesc pilule contraceptive, nu e necesar din punct de vedere medical să aibă menstruație.

De fapt, această perioadă de o săptămână este ca o pastilă placebo la sfârșit de orice ciclu a pilulelor contraceptive ca să verifice dacă femeia nu este însărcinată. Însă, a apărut o metodă contraceptivă nouă care constă în administrarea pentru 3 luni continuu a anticoncepționalelor orale.

Mayo Clinic scrie că acestă metodă nouă de administrare constantă a anticoncepționalelor orale sunt o opțiune bună pentru cazurile în care nu doriți să aveți menstruație în fiecare lună.

Seasonale

Seasonale, este primul control continuu disponibil pe piață, aprobat de Administrația Medicamentelor, care blochează ovulația cu un dozaj al hormonilor care mimează hormonii din corpul unei femei însărcinate. Dvs. folosiți Seasonale pentru 3 luni continuu, cu o întrerupere de 1 săptămână rezervată înainte de a începe un nou pachet de contraceptive orale. Efectele secundare ale Seasonale sunt practic aceleași ca și la contraceptivele orale standard care se iau timp de 21 de zile: un risc mărit ale bolilor de inimă, dar și probleme mai blânde așa ca sensibilitatea sânilor sau sângerare excesivă. Femeile care folosesc Seasonale au doar patru menstruații pe an.

Seasonique

Seasonique este alt brand de contraceptivele orale care se administrează în timp de 3 luni. Producătorul susține că după ce evitați menstruația pentru perioada de 3 luni continuu, se administrează pilule timp de 1 săptămână cu estrogen pentru a avea o menstruație ușoară. Seasonique se folosește în același mod ca și Seasonale și are aceleași efecte adverse. Producătorul Seasonique notează că poate avea loc o scurgere sau o sângerare ușoară, așa cum are loc și cu pilula contraceptivă obișnuită.