027 Dec 2019

Iată cîteva noi modele de manichiură potrivite lunii mai!

Tendințe

by Maria Marian

De ceva vreme designerii cu renume dictează nu doar tendințele în materie de îmbrăcăminte și accesorii, ci ne atrag atenția asupra tuturor detaliilor, inclusiv asupra manichiurii. Industria fashion are multe de spus și la acest capitol. Să vedem ce ne recomandă pentru primăvara lui 2016.

FORMĂ

Unghiile exagerat de lungi, formele complicate, cele pe care au fost aplicate straturi groase de acril, țin deja de alt „secol”, acum e apreciată naturalețea. Extensiile artificiale au fost înlocuite cu oja-gel, care este mult mai loială și de nenumărate ori mai practică. Lungimea scurtă sau medie a unghiilor poate arăta elegant și în același timp foarte îngrijit mai ales dacă sunt rotunjite la margini.

CULORI

În materie de culori ne putem ghida ușor după nuanțele ținutelor care au trimfat pe podiumuri. Marsala, bordo-ul, teracota, ciocolata, khaki intens, violetul, griul de intensitate diversă, negrul pot fi păstrată pe unghiile noastre și în această perioadă a anului, întrucât sunt nuanțe elegante, feminină și neutre. Nu putem exclude nici verdele închis sau malachitul.

Sezonul primăvară-vară este caracterizat de culorile curcubeului, estompate cu pudră, dar și cele pastelate, clasice, care nu concurează cu moda, zic eu. Sper că ați uitat de neon, aceste culori trebuie să țină de trecut. Naturalețea și simplitatea au preluat locul extravaganței.

SE MAI POARTĂ LUCIUL?

Da, dar nu și acel sclipici colorat cu care ne încărcam ornamentele de pe unghii. Anul 2016 mai păstrează însă metalicul, cel în nuanțe de gri-argintiu, maro-ciocolată sau albastru. Auriul este un must-have chiar, designerii ni-l recomandă cu multă încredere, deci nu renunțăm la aur nici de această dată, cu toate că trebuie dozat, folosit în cantități moderate.

MATE ÎN TOTALITATE?

Nu veți arăta ridicol, dacă veți opta pentru o asemenea tehnică de vopsire a unghiilor, însă specialiștii susțin că am fi mult mai trendy, dacă am echilibra matul cu luciul. Manichiura french poate fi realizată cu ușurință în acest sens, dacă aplicăm pe baza unghiei o culoare mată, iar pe vârf – o nuanță lucioasă.

NEGATIVE SPACE

O continuitate a manichiurii semilună, această tendință prsupune acoperirea parțială a unghiei cu ojă, deci numai pentru a scoate în evidență careva elemente de design sau unele ornamente. O astfel de manichiură conferă multă finețe mâinilor și, atenție, nu sunteți restânse la capitolul culoare.

DOUĂ NUANȚE

Această tendință este, probabil, boom-ul anului – designerii vin cu năstrușnica idee de a alege pentru fiecare mână câte o nuanță diferită de ojă. Mulți stiliști au abordat acest trend când au pregătit modelele pentru podium.  Chiar dacă e un simbol al emancipării, ieșirii din tipar, originalității și al încrederii în sine, există și aici o regulă căreia trebuie să ne conformăm – nuanțele pe care le alegem trebuie să fie în armonie una cu alta!

DESENE FASHION

Grădinile înfloritoare și animal print-urile au expirat și au fost înlocuite cu abstracția și geometria. Christian Louboutin, de exemplu, ne recomandă să acoperim unghia cu o bază deschisă, iar accentul să-l punem pe o figură geometrică de o culoare contrastantă, în cazul lui- un pătrat.

Cam acestea sunt cele mai fresh tendințe de care trebuie să ținem cont când ne facem manichiura. Toate ne sunt pe plac, noroc că vine vara și avem timp să le încercăm pe toate!