027 Dec 2019

ALERGIILE la copii: aspecte importante de luat în calcul de părinți

Sănătatea copilului mic

by Maria Marian

În timp ce genetica, cu siguranță, are un rol semnificativ în dezvoltarea alergiilor din generații în generatie, mai există și alți factori care contribuie la apariția lor la scară largă. Cu siguranță, putem spune că secolul nostru este secolul alergiilor. Iată alte câteva idei pe care ați putea să le luați în calcul să ajutați organismul unui copil să facă față acesteia. 

1. Deficiența de nutrienți

Un studiu a arătat că vitaminele A, C, D și zincul joacă un rol important în felul în care funcționează sistemul imunitar al copiilor. O alimentație bogată în mâncare procesată, dar şi lipsa unui meniu echilibrat va avea un impact major asupra nutrienților pe care îi primește copilul.

2. Necesitatea de curățenie excesivă

Să nu mă înțelegeți gresit, senzația de curățenie este foarte plăcută. Dar de când au fost descoperiți microbii și infecțiile, noi am devenit obsedați de idee de a nimici toți microbii. De fapt, cercetările arată că anume copiii crescuți la țară, care intră in contact direct cu fel de fel de animale, totodată, au mijloace nelimitate de a se murdări și de a intra în contact direct cu bacteriile sunt mai puțin predispuși să aibă alergii.

3. Un dezechilibru al bacteriilor bune în microflora intestinală a copiilor

Bacteriile nu cauzează doar neplăceri, există bacterii bune. Un studiu efectuat de specialiștii Institutului de Cercetări din Marea Britanie sugerează că persoanele alergice au un nivel scăzut de bacterii bune în tractul digestiv. Iată de ce un antibiotic utilizat incorect favorizează apariția unei alergii. Tot ce distruge flora intestinală favorizează apariția unei sensibilități excesive. 

4. Prea multe toxine

Pesticidele, conservanții, aditivii din alimente, metalele grele se acumulează în organism şi de multe ori organismului îi vine dificil să le elimine. Evitarea acestora în timpul sarcinii, dar și în copilăria timpurie pot scădea riscul apariției alergiilor, a eczemelor dar şi a dermatitei atopice.

5. Remedii naturale pentru alergii și astm

În timp ce medicamentele din farmacii oferă un ajutor pe moment și ajută să controleze simptomele alergiilor, ele nu tratează cauza. Pe de altă parte, remediile naturiste pentru alergii reduc simptomele prin restabilirea echilibrului imunității copiilor. Iată câteva din remediile cu potențial curativ: 

 - Acupunctură pentru copii

Acupunctura poate reduce semnificativ simptomele alergiilor. Copii se tem de ace, însă în locul acelor pot fi folosite laser-acupunctura, terapia prin sunet sau presopunctura.

 - Homeopatia

Homeopatia utilizează doze extrem de mici a unei substanțe, de obicei, o plantă, pentru a stimula tratarea. Deoarece homeopatia nu implică chimicale, ea este sigură chiar și pentru bebeluși. Eu folosesc homeopatie la copilul meu încă de când avea câteva luni. 

 - Plante care echilibrează imunitatea

Plante chineze precum astragalus, codonopsis, ghimbir și ciupercile medicinale pot crește imunitatea și trata simptomele alergiei.

  - Vitamine din alimente pentru un sistem imunitar fericit

Atunci când vine vorba despre vitamine, se recomandă ca copilul dvs. să ia nutrienții din alimente mai bine decât din suplimentele cu vitamine. Vitaminele sunt mai eficiente atunci când vin din farfurie, din alimente decât dintr-o pastilă.

Probiotice pentru microflora intestinală

80% din imunitate este influențată de microflora intestinală. Astfel, un probiotic poate fi folositor în timpul sarcinii.

Pe lângă acestea, asigurați-vă că cei mici folosesc multe alimente bogate în fibre, așa cum sunt fructele și legumele.

- Antihistamine naturale pentru prurit (mâncărime)

Alergiile și astmul apar atunci când celulele eliberează histamine. Aceastea provoacă mâncărime și inflamații ale tractului respirator.

Antihistaminicele naturale pot fi mult mai eficiente decât medicamentele sintetice. Acest lucru se datorează faptului că ele opresc eliberarea histaminelor, ce înseamnă că ele practic opresc problema chiar înainte să apară. Printre antihistaminicele naturale se enumeră: urzica, quercentina, brusturele, pătrunjelul, ghimbirul, gel de aloe vera, ulei de chimen negru.