015 Jan 2018

Iată câteva reţete pentru prânz şi cină ale dietei Minus 60!

Diete

by Maria Marian

Ieri v-am povestit despre principiile și rezultatele dietei Minus 60 a Ecaterinei Mirimanova. Fiind una dintre foarte puținele diete permise în timpul alăptării, multe proaspete mămici o găsesc perfectă pentru revenirea în formă după o sarcină.

Dieta permite orice tip de produse în prima parte a zilei, dar limitează anumite combinații pentru prânz și cină. Vă propun, în continuare, câteva rețete potrivite acestui tip de alimentație, pentru a vă simplifica întocmirea unui meniu zilnic.

Pentru prânz ați putea pregăti piept de pui la cuptor.

Iată care sunt ingredientele necesare pentru o porție:

  • Fileu de pui – 150 grame
  • O ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • Cașcaval – 50 de grame
  • 1 ou
  • 3 linguri de lapte
  • Mărar, pătrunjel, sare și piper negru

Pregătirea acestei rețete este simplă. Doar urmați pașii:

  1. Spălați bine și tăiați pieptul de pui în bucăți mici. Puteți lăsa pieptul de pui întreg, dacă îl preferați așa. Așezați bucățile într-o caserolă potrivită coacerii în rolă, dexemplu, un vas de sticlă.
  2. Feliați ceapa și usturoiul și presărați-le peste pieptului de pui.
  3. Asezonați cu un pic de sare și piper.
  4. Bateți oul cu pătrunjelul și mărarul mărunțit împreună cu laptele.
  5. Turnați amestecul asupra pieptului de pui.
  6. Dați prin răzătoare cașcavalul și presurați-l asupra cărnii.
  7. Dați caserola în rola pre-încălzită la 180 grade pentru 20-30 minute.

Această rețetă este simplă și delicioasă. O puteți servi alături de o garnitură de legume coapte sau o salată proaspătă.

Pentru cină vă propun două rețete, pe care le puteți încerca în două zile diferite.

Prima din ele este o delicioasă budincă de orez cu mere.

Ingrediente:

  • Orez sălbatic
  • 2 mere

Procesul de pregătire este foarte simplu:

  1. Puneți la fiert orezul în apă, respectând proporțiile de 1:3.
  2. Cînd au rămas aproximativ 15 minute până la expirarea timpului de fierbere, adăugați merele curățite și tăiate la orez.
  3. Fierbeți până când orezul este gata.

Vedeta acestei rețete sunt merele, care îi conferă orezului un gus dulce acrișor și o aromă deosebită.

Puteți încerca și o altă rețetă pentru cină – Salată de legume.

Aveți nevoie de:

  • Roșii
  • Ceapă
  • Praz
  • Ardei gras
  • Suc de lămâie
  • Sare

Prepararea salatei este foarte simplă. Doar tăiați legumele, amestecați-le și asezonați-le cu sare și suc de lămâie. Această salată poate fi urmată, peste 20 de minute, de un pahar de lapte sau chefir.

După cum vedeți, pregătirea mâncărurilor după principiile Ecaterinei Mirimanova este simplă și nu ia mult timp. Tot ce trebuie dumneavoastră să faceți este să vă doriți cu adevărat să slăbiți sănătos, iar restul va veni din inerție.