010 Jul 2018

Recunoaştem şi tratăm DERMATITA DE SCUTEC a bebelușului

Bebeluș

by Maria Marian

Dermatita de scutec constă în iritaţia, inflamaţia și înroșirea pielii sub scutec.
Dermatita de scutec se poate dezvolta la copii care poartă scutece și în majoritatea cazurilor condiția se îmbunătățește în urma câtorva schimbări.

Care sunt CAUZELE dermatitei de scutec?

  • Iritarea
    Pielea copilașului se poate irita atunci când scutecul este lăsat prea mult. Expunerea prelungită la urină și fecale poate irita pielea delicată a bebelușului.
  • Infecția
    Urina schimbă nivelul de pH al pielii și ca urmare fungii și bacteriile se dezvoltă mai rapid. Substanțele care previn scutecul să se scurgă, de asemenea previn circulația aerului, creând un mediu cald și umed, favorabil pentru bacterii.
  • Alergiile
    Bebelușii care au pielea sensibilă pot dezvolta dermatite. Unele tipuri de detergenți, săpunuri, scutece (chimicalele din scutec), sau șervețele umede pot provoca iritații.

Cum putem preveni dermatita de scutec?

Mențineți bebelușul curat și uscat

Cea mai importantă metodă de a preveni și trata iritațiile și dermatita de scutec este să mențineți copilului dvs. uscat și curat. Puneți bebelușul pe un prosop atunci când nu poartă scutec. Să îl lăsați fără scutec pe o perioadă din zi ar putea să ajute să mențineți zona scutecului uscată. Atunci când puneți scutecul asigurați-vă că nu l-ați stâns prea tare.

Atunci când schimbați scutecul, curățați zona gingaș, cu un material moale sau cu puțină apă. Nu presați pielea prea dur și evitați servețelele umede cu alcool.

Utilizați creme care calmează iritația

Puteți folosi paste sau creme de barieră care conțin zinc pentru a calma pielea și a preveni contactele cu fecalele sau alți iritanți.

Alegeți produse fără coloranți sau parfum.

Ce trebuie să evitați?

Atunci cînd vine vorba despre dermatita și iritațiile de scutec mai puțin înseamnă mai mult. Evitați produsele cu arome puternice, inclusiv la detergenții și clătitorul care îl folosiți la cearșafuri. Cele hipoalergenice și fără miros sunt mai puțin iritante.

Îmbrăcați copilul doar în hainuțe naturale. Plapumele sintetice cu care îi înveliți peste scutec pot promova un mediu fierbinte și umed.