028 Oct 2019

7 SOLUȚII eficiente pentru tratarea laringitei

Tratament

by Maria Marian

Laringele, cunoscut și ca cutia vocală, este structura din interiorul gâtului ce conține corzile vocale. Mușchii laringelui controlează lungimea, poziția și tensiunea corzilor vocale. Laringele este responsabil pentru fonație, realizată prin vibrațiile corzilor vocale. El este situat în spatele mărului lui Adam, iar dacă se inflamează atunci apare Laringita

Primele simptome ale laringitei sunt răgușeală sau dificultatea de a vorbi, însă NU este durerea, menționează Brett Comer, medic chirurg ORL la Colegiul de Medicină al Universităţii din Kentucky. În timp ce gâtul inflamat și laringita vin paralel, dacă simțiți durere la înghițire sau în timpul tusei, aceasta, tehnic, nu este laringită, explică el.

Formele acute durează de la câteva zile până la săptămâni și sunt cauzate, de obicei, de infecții respiratorii. Alergii, o infecție fungică sau bacteriană, inspirarea iritranților (de ex. fumul de țigară) sau refluxul gastroesofagian sunt cauze comune de laringită acută.

Cauza poate fi mecanic indusă dacă cineva are un serviciu unde trebuie să vorbească mult, așa cum e un învățător sau un cântăreț, în astfel de cazuri, laringita poate fi recurentă.

Iată 7 SOLUȚII care vă pot ajuta în tratarea laringitei:

1. Odihniți-vă vocea, dar nu șoptiți

Împreună cu cântăreții și cei care trebuie să vorbească cu voce tare timp îndelungat, alți oameni pot avea laringită doar din cauza formei sau anatomiei gâtului lor, menționează medicul Brett Comer. Indiferent care e cauza laringitei dvs., să lăsați vocea să se odihnească este cea mai bună metodă de tratament. Nu trebuie să șoptiți! Atunci când șoptiți, veți face ca totul să se înrăutățească!

2. Beți multe fluide

Să beți fluide și să mențineți gâtul hidratat este important pentru o recuperare rapidă. Apa este cea mai potrivită. Evitați produsele cu cofeină, ele vă pot deshidrata. De asemenea, nu beți apa dulce carbogazoasă.

3. Mențineți alergiile sub control

Alergiile, indiferent că la bază stau animalele de companie, polenul sau arahidele, pot irita și inflama gâtul, ceea ce poate duce la apariția laringitei. Dacă aveți laringită de câteva săptămâni sau luni și nu știți care ar putea fi cauza, dacă țineți sub control sau luați medicamente împotriva alergiilor - ar putea să vă calmeze și laringita.

4. Fiți atenți la refluxul gastroesofagian

Să consumați alimente care previn sau calmează refluxul gastroesofagian, așa ca ceaiul de ghimbir, bananele sau plantele verzi, vă poate ajuta să evitați inflamația laringitei, care, uneori, poate fi provocată de refluxul gastroesofagian.

5. Evitați iritanții

Dacă aveți un serviciu sau un hobby unde sunteți expuși la chimicale, praf de lemn sau alți iritanți, purtați o mască și asigurați-vă că spațiul de lucru este suficient aerisit, astfel puteți să micșorați riscurile expunerii.

6. Faceți gargară cu apă sărată

Apa cu sare calmează și are proprietăți antimicrobiene. Dacă laringita dvs. este acompaniată de o inflamație de gît, sau se datorează unei infecții bacteriene, gargara cu apă sărată ar trebui să ajute.

7. Folosiți un umidificator

Corzile vocale sunt compuse din 3 straturi. Cel de-a 2 strat poate fi inflamat sau umflat în timpul laringitei. Să folosiți un umidificator atunci când aerul este prea uscat în casă, poate ajuta cel de-a 2 strat al laringelul să se mențină hidratat și sănătos. Doar asigurați-va că folosiți umidificatorul conform instrucțiilor, altfel riscați să inhalați iritanți sau bacterii care se pot acumula într-un rezervor murdar cu apă.