020 Mar 2019

HIDROCOLONOTERAPIA - pierdere în greutate, detoxifiere și colon sănătos!

Tratament

by Maria Marian

Cu aditivii care se găsesc în alimentele noastre, pesticidele din grâne și poluarea din aer, mulți ar putea spune că trăim într-o eră toxică. Uneori, toate depunerile toxice pot ajunge și stagna în colon, ceea ce provoacă probleme ale digestiei și sănătății, în general. Din fericire, corpul uman se descurcă destul de bine facând regulat detoxifiere.

Însă, unii experți consideră că corpul uman are nevoie de ceva ajutor pentru a se curăța complet.

Să ne ajutăm corpul să facă detoxifiere nu pare prea dificil. Să urmăm o dietă sănătoasă și să facem sport sunt 2 componente necesare. Dar, uneori, avem nevoie de mai mult decât atât când ne referim la toxine. Iată câteva BENEFICII ale hidrocolonoterapiei:

1. Îmbunătățește digestia și previne constipația

Constipația poate duce la o digestive precară și invers. Întregul proces poate duce la incapacitatea organismului de a absorbi nutrienții ingerați, cee ce duce la un nivel de energie scăzut și un sistem imunitar slab.

2. Mărește nivelul de energie și puterea de concentrare

Curățând toxinele din colon permite ca energia să se focuseze în alte direcții, ceea ce înseamnă că nivelul de energie din organism se mărește.

3. Ajută să pierdeți în greutate

Alegerea de a consuma o dietă săracă în fibre este rea pentru digestie. Atunci când vă curățați colonul, reziduurile se curăță. Dar dacă doriți să slăbiți, un studiu sugerează că dacă măriți aportul de fibre în alimentație, puteți pierde mai ușor kilogramele în plus.

4. Susține sănătatea generală a colonului

Toate toxinele care intră în organism vor ajunge, după ce sunt procesate, eventual, în colon. Curățând corpul de reziduuri, susțineți una dintre funcțiile principale ale colonului, inclusiv digestia și proliferarea bacteriilor bune.

5. Ajută la detoxifierea întregului organism

Precum am menționat anterior, corpul este extrem de inteligent și încearcă să facă detoxifierea zilnic. Dar, uneori, influența aerului și apei poluate, dietele moderne cu proteine animale, alimente extraprocesate, grăsimi saturate, zaharuri rafinate, stresul, împreună cu presiunea constantă și lipsa de mișcare, face ca organismul să nu poate face față și să prezinte simptome ale supra-încărcării cu toxine și atunci trebuie să îl ajutăm.

Alte păreri susțin că corpul uman vine bine echipat cu propriile mecanisme care reușesc să facă față substanțelor nocive care pătrund în organism și că există câteva riscuri ale hidrocolonoterapiei așa ca balonare, crampe, greață, vomă, diaree.

Dacă alegeți să faceți curățare colonului, iată câteva PRECAUȚII:

  •  Verificați și analizați impreună cu medicul dvs., în special, dacă urmați tratament medicamentos sau aveți unele probleme de sănătate, așa ca boli de inimă, proleme cu rinichii, boala Crohn, sindromul Marfan, sindromul Ehlers-Danlos. Aceste persoane deja au probleme cu balanțul de lichide.

    Contraindicaţii sunt și pentru: apendicită, hernie inghinală, intervenţiile chirurgicale abdominale, hemoroizii în stadiu de acutizare, prolapsul rectal, proctita cronică, enterocolita cronică, obstrucţia intestinală, polipoza, colita ulceroasă de etiologie parazitară, colita cronică în stadiu de acutizare. Femeile însărcinate și cele care alăptează au, de asemenea, contraindicație pentru această procedură.

  •  Fiți atenți ca setul care îl utiliează să fie nou și de unică folosință.
  •  Interesați-vă ce infuzii de plante și ce cantițăți se utilizează- unele ingrediente ar putea să nu vă fie compatibile.
  •  Mențineți-vă hidratați utilizând multe lichide în timpul procedurii pentru a evita deshidratarea.

Hidrocolonoterapia este o procedură non-invazivă și nedureroasă.

Înainte de desfăşurarea procedurii de hidrocolonoterapie este necesar un examen prealabil: ultrasonografia abdominală, consultaţia terapeutului, dar şi colectarea anamnezei pacientului.

După procedură se interzice consumul de alimente timp de două ore.

Această procedură este benefică pentru organele interne, dar se îmbunătăţeşte și culoarea părului, unghiilor, tenului. Prin eliminarea reziduurilor acumulate de ani, se previne constipația, balonarea, apare senzația de abdomen plat, se rezolvă problema hemoroizilor, dispar probleme considerate tabu, precum căderea parului, mirosul neplăcut al organismului, senzația de picioare și mâini grele.