027 Dec 2019

Piele SENSIBILĂ? Încercați aceste REMEDII și nu veți da greș!

Îngrijire corporală

by Maria Marian

Zilnic utilizăm diferite produse pentru îngrijirea pielii și uneori ne ia ceva timp să găsim crema potrivită mai ales pentru piele, mai ales dacă avem una sensibilă și delicată.  Asta în condițiile în care putem găsi o gamă largă de creme pentru diferite tipuri de ten. Cu siguranță, ați avut și situații în care, deși produsele erau destinate acestui tip de piele, totuși, au provocat iritații.  Cheryl Woodman, fondatorul brandului științific de îngrijire a pielii „Honesty”, a compilat un top ingrediente naturale, toate care sunt potrivite chiar și pentru cele mai sensibile tipuri de piele.  Vi le prezint cu vouă cu drag!

1. FULGI DE OVĂZ COLOIDAL

 

Înainte ca oamenii de știință să demonstreze beneficiile fulgilor de ovăz pentru piele, strămoșii noștri îi utilizau pe larg în calitate de calmant pentru piele. Pudra de ovăz coloidal face minuni pentru pielea sensibilă, iritată, atopică, dar și pentru pielea delicată a bebelușilor. Există și extract de de ovăz coloidal pudră pe care îl puteți folosi cu ușurință în tratarea eczemelor, a dermatitei de scutec, în caz de dermatită atopică, la acele cruste caracteristice ce apar la coate, obrăjori, în spatele genunchilor. 

Ovăzul coloidal este foarte bogat în antioxidanți (beta-glucan, avenanthramide), elemente nutritive, fosfor, complexul de vitamine B, proteine, de aceea are un puternic potențial cosmetic. Pudra de ovăz este pe larg utilizată pentru băi emoliente și calmante, măști și cataplasme, dar poate fi la fel de bine încorporată în cosmetice naturale hidratante și reparatoare. 

2. ALANTOINA

Alantoina este cunoscută pentru proprietățile sale de a accelera procesul de vindecare naturală a corpului și pentru faptul că „ajută” pielea sensibilă să devină mai tolerantă. Compus chimic produs de plante, animale sau microorganisme. Alantoina a fost descoperită încă din 1912, dar a început să fie folosită pe scară largă în industria farmaceutică și cosmetică începând cu anii ’50.  Ceea ce o face deosebită este faptul că această substanță cicatrizează foarte ușor rănile, chiar și cele provocate de arsuri. 

Alantoina este foarte eficientă pentru pielea iritată, asprită și afectată de expunerea la detergenți sau ale condiții nesănătoase de mediu. De asemenea, calmează iritațiile de scutec ale sugarilor sau cele ce apar după epilare.

3. BISABOLOL

Alfa-bisabolol este un ingredient derivat dintr-o materie primă pentru frumusețe extrem de populară: mușețelul. Planta este utilizată din timpuri antice și este foarte apreciată pentru proprietățile sale terapeutice. Alfa-bisabolol-ul este un antiinflamator foarte puternic și un antialergic eficient. Deseori, această substanță este adăugată la produsele dermato-cosmetice inclusiv pentru efectul lui cicatrizant, tonic și imunostimulator. Bisabolol-ul este un produs foarte prietenos pielii sensibile.

4. VITAMINA E

Nici o procedură de ingrijire a pielii nu este completă fără o doză consistentă de antioxidanți ce se găsesc sub forma vitaminei E. Este perfectă pentru tipurile de piele sensibilă, deoarece ajută la crearea rezistenței pielii și o protejează împotriva factorilor externi.

5. ULEIUL DIN SEMINȚE DE MĂCEȘE

Este plin de vitamine, antioxidanţi şi acizi graşi esenţiali – cunoscuţi corectori ai petelor de pe piele, este un excelent hidratant şi, de asemenea, are efecte minunate contra îmbătrânirii pielii. Bogat în omega 3 și 6, vitamina C și licopen, uleiul de măceșe oferă tenurilor sensibile nutrienții de care au nevoie pentru vindecare. Totodată, conține Retinol, un ingredient cunoscut pentru în albirea tenului și cel care reduce ridurile. Cu siguranță, dacă veți opta pentru el, acest ulei de semințe de măceșe va deveni cel mai adorat ingredient de ingrijire a pielii. 

6. OXID DE ZINC 

Oxidul de zinc este dovedit științific că vindecă pielea iritată, inflamată și foarte sensibilă, inclusiv la copii. Totodată, este un filtru protector împotriva radiațiilor UV.  

Evident, există și multe alte remedii care ajută pentru o piele sensibilă. Uleiul de cătină îl folosesc cu drag, și pentru mine, și la fiul meu, când e necesar. Este un puternic regenerant și îl utilizez pe răni, pe mucoasa nasului când aceasta e inflamată. În cazul tenului meu sau a pielii mâinilor, acest ulei este util deoarece conține substanțe active care stimulează refacerea colagenului și previne depigmentările provocate de îmbătrânire. Totodată, el inhibă procesele de degradare a elasticității pielii și apariția ridurilor.