027 Dec 2019

7 BENEFICII ale mierii de Manuka

Remedii naturiste

by Maria Marian

Deja de mii de ani mierea este folosită nu doar pentru gustul său dulce, dar, de asemenea pentru proprietățile sale curative miraculoase.

MIEREA DE MANUKA este o miere monofloră, adunată de albine din floarea arborelui de Manuka, arbore care crește numai în insulele sălbatice și nepoluate ale Noii Zeelande. Arborele de Manuka este un copac veșnic verde, cu efecte terapeutice exceptionale.

Iată 7 BENEFICII pentru sănătate pe care le are mierea de Manuka: 

1. Antibiotic și bactericid natural

Mierea de Manuka conține 2 ingrediente - MG și peroxid de hidrogen, care sunt agenți antibiotici și bactericizi puternici. MG (methylglyoxal) se găsește în majoritatea tipurilor de miere, însă cea mai mare concentrație se găsește în nectarul florilor de Manuka. Un studiu a arătat, de asemenea, că acest tip de miere are proprietăți antibacteriene semnificative.

2. Tratează arsuri și răni

Există câteva studii care demonstrează că mierea de Manuka poate fi eficientă în scurtarea duratei de vindecare a arsurilor medii și a rănilor. Poate fi eficientă și în lupta împotriva uneor infecții și promovează sănătatea generală. Este important să cunoașteți că acolo unde are loc o infecție, se folosește mierea de tip medicinal (cu impuritățile înlăturate). Tratamentele în condiții casnice pentru arsuri sau răni serioase nu se recomandă.

3. Îmbunătățește sănătatea orală

Mierea de Manuka îmbunătățește și sănătatea orală. Studiile arată că acest tip de miere poate fi eficientă să prevină cariile dentare și gingivita.

4. Reduce inflamațiile

Institutul Național de Cancer a aprobat propunerea de a folosi miere de Manuka pentru a ajuta la reducerea inflamației după chimioterpie.

5. Scade colesterolul rău

Studiile arată că înlocuirea zahărului cu miere, ar schimba considerabil colesterolul LDL.

6. Îmbunătățește sănătatea gastrointestinală

Miera de Manuka este eficientă în reducerea patogenilor gastrointestinali și s-a demonstrat că este eficientă împotriva microorganismelor precum Salmonella.

7. Reflex scăzut gastroesofagian și SIBO

Un studiu arată că bacteria Clostridium difficile, care influențează aceste afecțiuni, este susceptibilă la mierea de Manuka. Acest lucru ar putea fi eficient pentru a trata afecțiunile cauzate de această bacterie și va ajuta la echilibrarea sistemului digestiv.

Cercetarile efectuate au demonstrat că atât mierea de Manuka activă, cât și mierea UMF înaltă sunt eficiente în distrugerea unui spectru larg de microorganisme bacteriene și fungice, printre care sunt:

  •  Pseudomonas aeruginosa
  •  Salmonella typhimurium
  •  Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
  •  Methicillin-resistant
  •  Staphylococcus aureus (MRSA)
  •  Streptococcus faecalis

  •  Streptococcus pyogenes
  •  Staphylococcus aureus (Staph infections)
  •  Citrobacter freundii
  •  Proteus mirabilis
  •  Escherichia coli (E. coli)
  •  Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

Ce înseamna factorul UMF al mierii de Manuka?

Factorul UMF(Factorul Unic Manuka) măsoară puterea acestui tip de miere și garantează că are calitate de grad medicinal. Marca UMF garantează că produsul a fost identificat ca natural și că mierea de Manuka este veritabilă.

Tipuri de UMF:

0-4 Miere de consum obișnuită, fără grad terapeutic

4-9 Nivel de menținere cu beneficii de sănătate ale mierii generale

10-14 Susține tratarea natural și balantul bacterial

15-16 Nivel util indicat pentru tratare infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice

18+, 20+ 25+ Nivel superior cu activitate foarte ridicată. Ajută și în cazul afectiunilor acute sau cronice, care au fost tratate anterior și au avut rezistență sporită la tratamente.