011 Sep 2019

Eşti răcit? Evită aceste alimente, ar putea să înrăutăţească simptomele!

Recomandări

by Maria Marian

Atunci când sunteți răciți și vă simțiți rău, sunteți tentați să consumați fast-food? Ar fi mai bine să vă gândiți de 2 ori!

Multe dintre cele descrise mai jos vă vor provoca mai mult rău decât bine în lupta de a vă însănătoși. Aceste alimente sunt considerate rele pentru sănătate, însă în perioada de răceală ele provoacă un rău și mai mare: deshidratează, provoacă inflamație și afectează somnul, ceea ce face organismul să nu se poată lupta, prelungește răceala și îi impiedică tratamentul.

1. Băuturile pentru sportivi

Multe băuturi pentru sportivi conțin zahăr adăugat, care servește ca energie pentru atleți. Dar, în perioada unei răceli, zahărul provoacă inflamație atunci când deja sistemul imunitar este dat peste cap și resursele care trebuie direcționate ca corpul dvs să se trateze se redirecționează să oprească inflamația provocată de zahărul din bauturile pentru sportivi. O alternativă mai bună pentru hidratare este apa, fructele, legume și supele.

2. Pepperoni

Consumul de pepperoni în timpul răcelii provoacă direct și indirect inflamație. Grăsimea saturată din pepperoni schimbă membrana celulară a celulelor sistemului imunitar și compromit abilitatea de a lucra la nivelul potrivit. Grăsime saturată nocivă se mai găsește și în carnea de găină prăjită, în burgheri, pizza, hot-dog.

În pizza sunt combinate grânele rafinate, carnea procesată, grăsime saturată și sarea ascunsă. Este un tip de mâncare care provoacă mult stres oxidativ și împiedică corpul să se vindece.

3. Bloody Mary

Desigur, conține suc de legume și câteva condimente bune, însă conține și triada de alcool, suc de legume procesat și sos condimentat, care poate crea un mediu de deshidratare.

4. Becon

Există multe motive de a limita consumul regulat de becon. Organizația Mondială a Sănătății a clasificat carnea procesată, inclusiv beconul, ca fiind cancerogene. Plus un motiv

cât sunteți răciți de a nu consuma becon este că el este supraîncărcat cu sodiu. Alimentele sărate în timp ce sunteți răciți împiedică hidratarea corespunzătoare.

5. Pâinea albă

În această perioadă optați pentru pâine din grâne integrale, pâinea albă mărește nivelul zahărului din sănge.

6. Înghețată

Combinația de grăsimi solide și zahăruri simple este o combinație care încetinește și mai mult sistemul-imunitar, care este deja afectat.

7. Berea

Analizele făcute pe animale și pe culturi de celule au arătat că glutenul, care se găsesște în majoritatea tipurilor de bere, stimulează inflamația printr-o proteină numită TLR4, care afectează sistemul imunitar. Deși analize mai sunt necesare încă, alcoolul din bere este deja un motiv pentru a evita berea atunci când sunteți răciți.

8. Băuturi carbo-gazoase

Deja știți că zăhărul adăugat în băuturile carbo-gazoase nu este potrivit pe perioada răcelii, în special. Băuturile carbo-gazoase care conțin cofeină se recomandă de evitat în timpul acestei perioade. Somnul profund și de durată mai lungă îmbunătățește șansele de a trece peste o infecție microbiană. Încercați să utilizați ceai din plante medicinale seara cât timp vă tratați.

9. Cartofi prăjiți

Produși finali de glicare avansată (AGE) se formează atunci când proteinele și grăsimile sunt supuse temperaturilor înalte. AGE provoacă stres oxidativ și inflamație.

10. Dulciuri, crackeri, biscuiți

Majoritarea crakerilor și biscuiților din comerț sunt făcuți din grâne rafinate. Este o idee bună să evitați produsele din făina albă rafinată deoarece măresc inflamația și nu sunt nutritive. Un studiu a Jurnalului American a arătat că zahărul distruge eficacitatea celulelor albe reducând abilitatea lor de a distruge bacteriile.