Cu siguranţă, multe dintre mămici s-a confruntat cu perioada în care plăcerea alăptatului era umbrită de durerile la sâni pe care le simte mama. De fapt, unul dintre cele mai frumoase aspecte a creșterii unui copilaș - alăptarea - este însoțit, de multe ori, de unele detalii mai puțin plăcute – mameloane sensibile, iritate, cu fisuri sângerinde.
Evident, la apariţia acestei mici neplăceri gândul vă duce la vindecarea cât mai rapidă a mameloanelor, astfel încât alăptarea chiar să devină o plăcere. Există creme special create în acest sens, însă nu puteți fi sigură întodeauna că ingredientele sunt naturale. Vin cu o recomandare astăzi de a vă prepara singure acest remediu care va ameliora simptomele dureroase și va grăbi recuperarea mameloanelor.
Din moment ce este o cremă ca va fi ingerată de un bebeluș, ingredientele sunt alese „pe sprâceană”din considerente lesne de înţeles. Iată care sunt acestea:
- Ulei de măsline
- Unt de cacao
- Flori de calendulă
- Flori de romaniță
- Rădăcină de nalbă mare
Ca să preparați acestă cremă, urmați iată ce trebuie să faceţi?
- Infuzați plantele din rețetă în ulei de măsline. Astfel le veți conserva proprietățile lor benefice. Infuzarea poate avea loc în trei moduri:
- Infuzie solară – dacă aveți timp, lăsați plantele să se infuzeze la soare. Aveți nevoie de ¼ cană de romaniță, ¼ cană de calendula și 2 linguri de rădăcină de nalbă mare. Vărsați plantele într-un borcan și turnați o cană de ulei de măsline deasupra. Lăsați borcanul la soare.
- Infuzia de timp – foarte similară infuziei solare, doar că de data aceasta procesul durează 6 săptămâni. Aceleași cantități de ingrediente sunt lăsate într-un borcan pentru 6 săptămâni. Nu uitați să scuturați borcanul zilnic.
- Infuzie caldă – este perfectă, dacă vă grăbiți. Plantele și uleiul sunt puse într-un cazan și fierte la foc mic pentru câteva ore. Orice metodă ați alege, la sfârșit, scurgeți uleiul printr-o sită de metal acoperită cu o bucată de material, lăsând reziduurile de la plante într-o parte.
- Într-un cazan curat, puneți următoarele ingrediente:
- ¼ cană ulei infuzat
- ¼ cană unt de cacao
Lăsați pe foc mic până se topesc și plasați amestecul în containerul pe care îl doriți. Dacă doriți o textură mai tare, adăugați mai mult unt de cacao.
Cu această rețetă simplă, veți fi sigură că mameloanele dumneavoastră se vor recupera rapid, iar copilașul va avea parte de ce-i puteţi oferi mai bun – laptele matern!