027 Dec 2019

Mameloane dureroase în timpul alăptării? Iată cum vă puteţi prepara propria cremă acasă!

Alăptare

by Maria Marian

Cu siguranţă, multe dintre mămici s-a confruntat cu perioada în care plăcerea alăptatului era umbrită de durerile la sâni pe care le simte mama. De fapt, unul dintre cele mai frumoase aspecte a creșterii unui copilaș - alăptarea - este însoțit, de multe ori, de unele detalii mai puțin plăcute – mameloane sensibile, iritate, cu fisuri sângerinde.

Evident, la apariţia acestei mici neplăceri gândul vă duce la vindecarea cât mai rapidă a mameloanelor, astfel încât alăptarea chiar să devină o plăcere. Există creme special create în acest sens, însă  nu puteți fi sigură întodeauna că ingredientele sunt naturale. Vin cu o recomandare astăzi  de a vă prepara singure acest remediu care va ameliora simptomele dureroase și va grăbi recuperarea mameloanelor.

Din moment ce este o cremă ca va fi ingerată de un bebeluș, ingredientele sunt alese „pe sprâceană”din considerente lesne de înţeles. Iată care sunt acestea:

  • Ulei de măsline

  • Unt de cacao

  • Flori de calendulă

  • Flori de romaniță

  • Rădăcină de nalbă mare

Ca să preparați acestă cremă, urmați iată ce trebuie să faceţi?

  1. Infuzați plantele din rețetă în ulei de măsline. Astfel le veți conserva proprietățile lor benefice. Infuzarea poate avea loc în trei moduri:
  • Infuzie solară – dacă aveți timp, lăsați plantele să se infuzeze la soare. Aveți nevoie de ¼ cană de romaniță, ¼ cană de calendula și 2 linguri de rădăcină de nalbă mare. Vărsați plantele într-un borcan și turnați o cană de ulei de măsline deasupra. Lăsați borcanul la soare.
  • Infuzia de timp – foarte similară infuziei solare, doar că de data aceasta procesul durează 6 săptămâni. Aceleași cantități de ingrediente sunt lăsate într-un borcan pentru 6 săptămâni. Nu uitați să scuturați borcanul zilnic.
  • Infuzie caldă – este perfectă, dacă vă grăbiți. Plantele și uleiul sunt puse într-un cazan și fierte la foc mic pentru câteva ore. Orice metodă ați alege, la sfârșit, scurgeți uleiul printr-o sită de metal acoperită cu o bucată de material, lăsând reziduurile de la plante într-o parte.

 

  1. Într-un cazan curat, puneți următoarele ingrediente:
  • ¼ cană ulei infuzat
  • ¼ cană unt de cacao

Lăsați pe foc mic până se topesc și plasați amestecul în containerul pe care îl doriți. Dacă doriți o textură mai tare, adăugați mai mult unt de cacao.

Cu această rețetă simplă, veți fi sigură că mameloanele dumneavoastră se vor recupera rapid, iar copilașul va avea parte de ce-i puteţi oferi mai bun – laptele matern!