011 Sep 2019

6 semne că rinichii dvs ar putea să cedeze

Sănătate

by Maria Marian

Rinichii sunt eroii mai puțin cunoscuți ai corpului. Se știe că rinichii curăță excesul de fluide și deșeuri, însă, au și alte roluri primordiale: reglează nivelul de acid, sare, potasiu; mențin presiunea sângelui sub control; produc vitamina D (pentru a menține oasele puternice) și controlează producția de celule roșii.  Și, în timp ce, bolile de rinichi nu sunt în lista de care vă faceți griji, adevărul este că foarte mulți suferă, dar nici nu știu.

Simptomele de afecțiuni ale rinichilor sunt, deseori, foarte subtile și până le observați, deja sunt provocate pagube majore. Este posibil ca un om să piardă până la 90% din funcțiile rinichilor și să nu aibă niciun semn evident.

Cea mai eficientă soluție de a vă proteja este să mențineți nivelul zahărului din sânge și a presiunii arteriale sub control. Hipertensiunea și diabetul sunt principalele cauze responsabile pentru cel puțin 2/3 din insuficiențele renale. Ar fi indicat să faceți o programare la medic pentru o consultație anuală, inclusiv, un control al sângelui detaliat, teste de urină, sau/și o scanare a rinichilor.

Un examen anual este, de asemenea, o oportunitate bună să analizați orice tip de medicamente pe care le primiți regulat. Dacă urmați un tratament care conține medicamente care sunt toxice pentru rinichi, așa cum sunt unele antibiotice, sau medicamente care conțin iod sau litium, discutați cu medicul dvs despre schimbarea tratamentului.

Însă, nu așteptați programarea anuală dacă observați un semn de alarmă mai devreme. În timp ce bolile de rinichi sunt, deseori silențioase, există totuși niște semne de alarmă.

1. Umflarea și creșterea în greutate de la acumularea de lichide

Rinichii dvs ar trebui să elimine deșeurile din corp în forma de urină. Dacă rinichii lucrează în formă încetinită sau nu lucrează, atunci fluidele se rețin. Aceasta rezultă în acumularea de lichide în țesuturi (edemul).

2. Urinarea mai rar decât este normal

Mai multe lichide blocate în țesuturi este echivaentul la mai puțin lichid eliminat din corp.

3. Vă simțiți foarte obosiți sau somnoroși

Parte a funcției rinichilor este de a ajuta să reguleze nivelul de hemoglobină a unei persoane. Atunci când procesul decurge greșit, puteți la final să ajungeți la anemie și nivelul de energie scade considerabil.

4. Pierderea apetitului, senzația de greață sau dificultatea de a gândi clar

Aceste probleme pot avea loc atunci când deșeurile se acumulează în sistem și încep să facă dezordine în alte părți din corp, inclusiv în stomacul și creierul dvs.

5. Creșterea presiunii arteriale

Este un cerc vicios: Odată ce rinichii sunt afectați, ei nu pot să mențină bine sub control presiunea arterială, iar presiunea arterială afectează rinichii.

6. Aveți palpitații

Dacă rinichii dvs afectați cauzează o acumulare de potasiu, ați putea simți bătăi de inimă anormale.