002 Aug 2017

Vrei să ai pielea elastică şi frumoasă? Stimulează producţia de COLAGEN cu aceste vitamine şi minerale!

Frumusețe

by Maria Marian

COLAGENUL este un factor primordial al pielii sănătoase, oaselor, articulațiilor, organelor și a sistemului cardiovascular. Vitaminele și mineralele joacă un rol crucial în stimularea producției de colagen.
Odată cu trecerea timpului, organismul uman tinde să producă mai puțin colagen, pielea își pierde din elasticitate și se reduce puterea de întindere a tendoanelor.

Dacă vrei să ai o piele elastică și frumoasă, articulații sănătoase și risc redus pentru bolile cardiovasculare, crește producția de colagen cu aceste vitamine și minerale!

Vitamina C

Conform câstigatorului premiului Nobel (de 2 ori), Linus Pauling, vitamina C este cea mai importantă vitamină pentru formarea colagenului. Nivelul potrivit de vitamina C în organism contribuie la articulații sănătoase, piele radiantă și poate scădea riscul bolilor cardiovasculare. Linus Pauling a conceput o teorie care susține că deficiența de vitamina C este cauza arterelor îngustate în bolile cardiovasculare. Vitamina C lucrează împreună cu alți nutrienți, așa ca aminoacizii prolina și lizina pentru a produce colagen sănătos.

Vitamina E

Vitamina E, care este solubilă în grăsimi, este, de asemenea, esențială pentru formarea colagenului, fiind cel mai abundent antioxidant care se găsește în piele. Vitamina C și vitamina E lucrează în ansamblu pentru a stimula sinteza colagenului și pot fi asimilate ca parte a unei diete sănătoase prin alimente așa ca nuci, semințe, avocado și plantele verzi. Vitamina E poate fi asimilată doar dacă în dietă sunt prezente și grăsimile. Se recomandă să luați vitamina E din alimente, deoarece suplimentele cu vitamina E, având doze mari, sunt asociate cu un risc crescut al bolilor de inimă.

Cupru

Cupru este toxic în cantități mari, însă în cantităși mici ajută la sinteza colagenului necesar. Un studiu publicat în iulie 2010, a demonstrat că suplimentarea cu cupru a mărit sinteza de colagen la femeile tinere. Peptide cu cupru pot fi aplicate pe piele pentru a stimula producția de colagen.

Siliciu

Alt element ce este necesar în cantități mici este siliciu. Siliciu susține sănătatea pielii, a părului și a organelor. Siliciul este implicat în anumite activități enzimatice cruciale în sinteza colagenului. Siliciu poate fi găsit în alimente precum prazul, fasolea verde, căpșune, mango și castraveți, dar și în plante precum coada calulu, care este numită și equisetum.

O alimentație bogată în alimente sănătoase, integrale poate contribui la o sănătate bună a pielii și cea cardiovasculară.

Faceți-vă o obișnuință din a consuma grăsimi sănătoase așa ca uleiul de măsline în fiecare zi pentru a susține absorbția vitaminei E, consumați multe fructe și legume așa ca portocalele, ardeii roșii, sparanghel, pepene galben, căpșune și poamă pentru a exploata puterea vitaminei C și folosiți alimente bogate în minerale așa ca nucile, semințele și lintea pentru a lua surse de cupru, siliciu și alte minerale importante care sunt co-factori în sinteza producerii de colagen.