102 Oct 2018

TREI REȚETE eficiente pentru CURĂȚAREA COLONULUI

Maria Marian Recomandă

by Maria Marian

Menținerea unui intestin sănătos este esențial pentru menținerea sănătății generale. Neglijarea lui poate cauza afecțiuni. Întâi de toate, nu se absorb eficient substanțele nutritive în corp, apar somnolența, dureri de cap, acnee, dar și probleme mai grave precum sunt: constipația, sindromul intestinului iritabil, dar și colită intestinală. 

Foarte mulți oameni au probleme de intestin și nici nu cunosc acest lucru. Experții în domeniul sănătății menționează că majoritatea oamenilor depozitează de la 2 până la 9 kg de deșeuri în colon timp de 70 ore, în timp ce un sistem digestiv sănătos ar trebui să digere mâncarea în 24 de ore şi să elimine reziduurile. Consumul unui conținut ridicat de zahăr, lipsa fibrelor și a enzimelor din alimente, consumul insuficient de apă, sedentarismul inclusiv sunt cauze principale care influențează această problemă.

Este uşor să-ți ajuți organismul să elimine reziduurile din corp. Rețete sunt o multitudine, astăzi vă ofer 3 din ele. Sunt 3 amestecuri pe care le puteți prepara acasă. Aceste amestecuri vă vor îmbunătăți starea generală de sănătate. Se recomandă să le consumați pe stomacul gol.

PRIMA REȚETĂ

Ingrediente:

* 1 lingură semințe de chia

* 1 lingură semințe de in

* 1 măr

* 1 cană cu apă

* 1 lingură de miere (nu este obligatorie)

Cum îl preparați:

Amestecați toate ingredientele în blender, apoi lăsați câteva minute să stea. Consumați pe stomacul gol. Următoarea masă o puteți lua cam peste o oră. 

A DOUA REȚETĂ

Ingrediente:

* 100 ml apă filtrată

* Măr, ghimbir, lămâie (din care veți face suc)

Cum îl preparați:

Încălziți apa (fără să o fierbeți), adăugați puțină sare de Himalaya (1-2 boabe micuțe sau un vârf de linguriță) și amestecați. Apoi, adaugați suc de măr, suc de ghimbir și suc de lămâie. Eu mai fac aşa: dau prin blender ghimbirul, mărul şi lămâia, adaug apa deasupra şi consum cu tot cu pulpă alimentele. 

A TREIA REȚETĂ

Ingrediente:

* 1 linguriță cu vârf de fulgi de psyllium

* 1 linguriță de argilă BENTONITA (sau 1 lingură de argilă bentonita lichidă)

Cum îl preparați:

Puneți fulgii de psyllium și argila într-un pahar, apoi adăugați apă și amestecați rapid. Beți imediat înainte ca amestecul să se ingroașe. Apoi beți un pahar cu apă.

Ştiu că sună ciudat, dar mai mulți specialişti susțin ca este eficientă această argilă in detoxifiere, probleme de acnee. Am citit mult despre ea. Nu ştiu dacă se găseşte în magazinele si farmaciile din Moldova, dar, înainte de a o încerca, mai bine vă sfătuiți cu medicul care vă cunoaște cel mai bine starea dvs. de sănătate. 

Dacă nu vă încântă ideea să consumați argilă, puteți lua doar fulgii de PSYLLIUM. Apa cu astfel de tărâțe este extrem de benefică în constipații şi tot spectrul de probleme ale sistemului digestiv. 

Evident, pentru un tract digestiv sănătos, includeți în alimentația dvs. alimente fermentate (probiotice), consumați alimente bogate în clorofilă, adoptați o dietă bogată în fibre vegetale. Aveti grijă să vă hidratați eficient organismul. 

Țineți minte un lucru: un intestin sănătos înseamnă ENERGIE, VITALITATE, FORȚĂ, mai puține boli cronice şi o stare de bine continuă.