019 Mar 2019

27.000 Euro costă viața ei! Faceți cunoştință cu ARIADNA!

Maria Marian Recomandă

by Maria Marian

Pe ARIADNA ar fi trebuit să o cunoaşteți la Acasă Devreme. I-am promis mamei ei încă din decembrie ca o voi ajuta să adune banii pentru tratamentul fetiței. N-a fost să fie. Astăzi vă invit să o cunoaşteți, să-i aflați povestea de viață, să-i aflați necazul şi să-i oferiți o mână de ajutor. Ariadna eate un copil eztraordinar de iubit de toți cei din jur. Are 1 an şi 9 luni. Din păcate, suferă de PARALIZIE CEREBRALĂ, TETRAPAREZĂ SPASTICĂ şi EPILEPSIE. O operație o poate ajuta să se simtă mai bine şi să-şi poată folosi mânuțele şi picioruşele. Ariadna vrea să meargă şi o poate face cu ajutorul nostru, al tuturor.  

Evident, nimic nu se poate compara cu momentul în care copilul mult aşteptat apare pe lume. Fiecare mamă va fi de acord cu mine, adevărata fericire este atunci când ai un copil sănătos. Atunci când părinții sunt supuși să urmărească boala propriului copil, li se sfâșie inima. sad

Mama Ariadnei, Victoria, a adus pe lume o fetiță chiar în ziua de Paști, 12 aprilie 2015. Chiar de la naştere a avut probleme. A suferit de ischemie cerebrală neonatală, a avut convulsii neonatale, edem cerebral, sindrom bulbar, policitemie (o afecțiune a sângelui în care măduva osoasă produce în  exces eritrocit), hepatită reactivă, sindrom edematic, icter neonatal. Vă dați seama de consecințele acestora asupra dezvoltării fizice şi mentale ale fetiței.

Mama mi-a povestit că chiar din momentul în care a fost născută, fetița era în asfixie. Timp de câteva zile nu s-a mișcat deloc, fiindcă a fost necesar să fie sedată întrucât făcuse convulsii la câteva ore după naștere. Ariadna a fost purtată dintr-o secție în alta, de la un medic la altul, pentru ca, în final, să fie diagnosticată cu numeroase boli.

Astăzi, Ariadna suferă de tetrapareză spastică, epilepsie simptomatică rezistent medicamentoasă, retard psiho-motor și verbal sever, atrofie corticală, atrofia parțială a nervului optic, microcefalie. Medicii din Republica Moldova nu au nici o soluție. Susțin că acest copilaș nu va putea merge niciodată și nu se va bucura niciodată de dulcea copilărie.

Conform raportului medical al Instituției Medico-Sanitare din Chișinău, Ariadna are nevoie de un program individual de reabilitare și incluziune socială. Ea are nevoie de kinetoterapie, gimnastică medicală, terapie ocupațională, asistență personală, reabilitare sanatorială, deservire cu transport. Toate aceste lucruri sunt cu greu acoperite din salariul nestabil al tatălui și cei 3500 de lei indemnizații.

În căutarea disperată a soluțiilor de tratament şi reabilitare, părinții au reușit să găsească o clinică medicală în Turcia unde numai investigațiile i-au costat aproximativ 3000 de euro. Această sumă s-a reușit de adunat cu ajutorul celor apropiați și oamenilor cu inimă mare. Investigațiile le-au indicat părinților necesitatea unei intervenții chirurgicale la coloana vertebrală – RIZOTOMIE. Această operație i-ar oferi posibilitatea fetiței să-şi poată folosi membrele, să-i elimine spasticitatea, astfel că, după cure de reabilitare, fetița va putea păşi de sine-stătător. Costul unei astfel de operații se ridică la 27 000 Euro. 

Părinții Ariadnei m-au contactat şi m-au rugat din suflet să-i ajut. Vor să-şi vadă copilul fericit, vor să-l vadă mergând...

Fiecare leu pentru ei contează, iar strânși împreună vor putea salva o viață – cea a Ariadnei.

Pentru ajutor, o puteți contacta pe mama Ariadnei, Victoria - 078009979.

Totodată, părinții au deschis şi conturi bancare: 

Cont bancar:

Victoriabank

Cod IBAN MD75VI225920030020694884

Nr contului 225920030020694884980

Beneficiar: Strimbanu Victoria Afanasie

Pe micuța ARIADNA o puteți ajuta inclusiv prin intermediul unei platforme online de colectare a banilor. Click AICI: http://guvern24.md/projects/ariadna-vrea-sa-mearga-ajutati-ne-va-rog-etapa-ii/ . De asemenea, există posibilitatea de a dona prin SMS (doar pentru abonații Moldcell). Trimiteți codul 441 la numărul 1555, tariful fiind de 24 lei. Banii donați prin sms sunt transferați automat pe această platformă de colectare. Vă îndemn să o susțineți şi să-i oferiți Ariadnei SĂNĂTATE!

Haideți să facem o nouă faptă bună! Haideți să le întîndem o mână de ajutor...